fbpx

PERSBERICHT | Veelbelovende Digitalis Panther vanaf nu verkrijgbaar

6 mei 2020 – Aantrekkelijk, met een weelde aan bloemen. Lieflijk van buiten en stoer van binnen. Een onafgebroken bloei van het vroege voorjaar tot aan de late herfst. Daarmee begint de introductie van de nieuwe Digitalis Panther. Deze noviteit is vanaf nu beschikbaar!

Hoge sierwaarde

Wanneer je de nieuwe Digitalis Panther ziet, wordt meteen duidelijk dat dit geen ‘muurbloempje’ is. De plant heeft een sterk natuurlijk karakter, door een bossige plantopbouw met een groot aantal scheuten en veel bloemen. De hoeveelheid bloemen op iedere steel is dan ook indrukwekkend. De bloemen zijn bijzonder te noemen, zowel in vorm als kleur. Haar sierlijk roze bloemen trekken meteen je aandacht. De binnenzijde van de bloem doet haar naam eer aan: een stoer, dierlijk patroon, ofwel: Spotted Sensation. Wat een waanzinnig contrast!

Groei, bloei en duurzaamheid

De Digitalis Panther heeft een bewezen krachtig karakter en groeit onder een grote verscheidenheid aan (klimaat)omstandigheden. Ze bloeit langdurig; onafgebroken van het vroege voorjaar tot de late herfst. De nectar van de bloemen is enorm aantrekkelijk voor bijen en hommels en draagt daarmee bij aan de vitaliteit van deze bestuivers. De Panther is meerjarig en past daardoor perfect in een duurzame tuin.

Ideale tuinplant

De stevige Panther heeft een compacte plantopbouw met korte stelen vol bloemen. Ze heeft een middelhoge groei en behaalt een hoogte van 50-90 cm (waar andere Digitalis soorten vaak langer zijn). Hierdoor is ze gemakkelijk in iedere tuin (of groenvoorziening project) toe te passen. Zeer fraai in grote potten of bakken, of natuurlijk in de volle grond. Maar, Digitalis Panther heeft nog een voordeel. De Panther zet geen zaad (non-invasief), waardoor de plant niet gaat woekeren.  

Verkrijgbaarheid

Digitalis Panther is een veelbelovende noviteit van Takii en wordt samen met vier geselecteerde distributeurs geïntroduceerd. De tuinplant wordt in diverse potmaten gekweekt. De eerste beschikbare planten zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij: 

  • Van Woudenberg Planten | Potmaat 19cm
  • Apartus | Potmaat 23cm
  • W. Vos | Potmaat 15cm
  • Kwekerij de Noordpoel | Potmaat 17 en 23cm
  • Kwekerij Alpha | Potmaat 26 en opkweek voor Kwekerij de Noordpoel

Over Takii 

Takii is één van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. ‘Creating tomorrow today’ is de leidende slogan achter de bedrijfsfilosofie. Hierdoor gedreven creëren, produceren en distribueren zij hoogwaardige rassen en verlenen zij kwalitatief hoogstaande ondersteuning aan hun ketenpartners. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van onder andere zonnebloemen, canna en sierkool. 

Gerelateerde berichten