PERSBERICHT | Tuinliefhebbers kunnen aan de slag met Garden Orchid

Seizoen van bijzondere tuinorchideeën van start met introductie Calanthe

 1 maart 2019 – Het seizoen van de bijzondere Garden Orchid van Anthura heeft de afgelopen weken een goede start gehad. Door het lekkere weer in heel Europa krijgt iedereen zin om naar buiten te gaan en aan de slag te gaan in de tuin. Tuinliefhebbers halen hun hart op bij de kleurrijke tuinorchideeën die door heel Europa verkocht worden. Dit seizoen is de Garden Orchid family uitgebreid met Calanthe. Door haar vele kleuren, fijne cocos-achtige geur, de lange bloeitijd én het feit dat deze plant groen blijft in de winter, is dit een sterke aanvulling van het assortiment.

Garden Orchid family

Waar Garden Orchid bij Anthura jaren geleden van start ging met Cypripedium, is de familie inmiddels uitgebreid tot wel vijf verschillende soorten. De klanten kunnen nu kiezen tussen Pleione, Bletilla, Epipactis, Cypripedium én Calanthe. Calanthe is een veelbelovende nieuwkomer in het Garden Orchid assortiment. De noviteit is in verschillende kleuren verkrijgbaar en bloeit bij de consument minimaal 6-8 weken achter elkaar. Ook Cypripedium, het ras waar het allemaal mee begon, speelt uiteraard nog steeds een belangrijke rol. Vorig jaar zijn er in Zwitserland, met de hulp van Anthura en de Swiss Orchid Foundation, ruim 3000 Cypripediums terug geplant in de natuur. Met als doel de planten te herintroduceren in het Zwitserse landschap nadat deze met uitsterven werd bedreigd.

Garden Orchid Mix tray

De soorten uit de Garden Orchid collectie hebben zich afgelopen jaren bewezen als prachtige planten die de consument blijven verrassen. Als Garden Orchid in de tuin geplant is, komt de orchidee elk jaar nog groter en mooier terug. Voordeel van Garden Orchid is dan ook de eigenschap dat de planten winterhard zijn. De orchideeën kunnen temperaturen van -10°C tot wel -20°C (afhankelijk van ras) aan en zijn dus goed geschikt voor het Noord-Europese klimaat.

Award winning verpakking

Omdat Garden Orchid vaak verkocht wordt als de plant nog niet in bloei is, is communicatie op de winkelvloer richting de consument de factor tot succes. Een mooie uitdaging, vond Anthura. Zij ontwikkelden een kleurrijke verpakkingslijn met tekeningen en foto’s van de bloeiende planten. Zo ziet de consument wat hij/zij kan verwachten en wordt de interesse gewekt. Elk ras heeft zijn eigen herkenbare verpakking en is zowel op soort als in de mix verkrijgbaar. Daarnaast heeft Anthura extra POS-materiaal ontwikkeld om de communicatie op de winkelvloer nog aantrekkelijker te maken en zijn er flyers per product met informatie over de verzorging en toepassing van het product.

Volgende week kun je Garden Orchid, de verpakkingen en kleurrijk POS-materiaal met eigen ogen bewonderen tijdens de Seasonal Trade Fair in Naaldwijk. In stand 4.15 presenteert Dennis van Veldhoven van Anthura het actuele assortiment.

Over Garden Orchid

Voor meer informatie kunt u de website van Garden Orchid bekijken: www.gardenorchid.com of Garden Orchid volgen op Facebook en Instagram.

Meer Pull Position-nieuws?

Lees hier meer over de kleuren die VW Orchids aan haar assortiment toegevoegd heeft en lees onze case over de Seasonal Trade Fair!

Gerelateerde berichten