fbpx

PERSBERICHT | Eerste bloemen verlaten de nieuwste Gerbera United locatie

26 augustus 2019 – De afgelopen weken is naar dit moment toegewerkt: de nieuwe locatie van Gerbera United, aan de Nieuwkoopseweg in Nootdorp, is gereed voor productie! Vanaf vandaag verlaten de eerste gerbera’s het bedrijf, op weg naar de bloemenveiling of direct naar klanten.

Op 3 juni j.l. vond de sleuteloverdracht plaats en sindsdien is Gerbera United officieel eigenaar van haar derde locatie. Met deze uitbreiding en de twee bestaande kwekerijen in de gemeente Zuidplas, heeft het gerberabedrijf momenteel een teeltoppervlak van 10,5 hectare.

Nieuwste technieken

Om het assortiment nog completer te maken, besloten eigenaren Dick Kooij en W.P. van den Berg uit te breiden met een derde locatie. De locatie beschikt over de nieuwste tuinbouwtechnieken, speciaal ontwikkeld voor de gerberateelt. Hiermee kan Gerbera United een product van nóg hogere kwaliteit op de markt brengen. Het bedrijf wordt voorzien van de nieuwste technieken en een hypermodern logistiek systeem, waarmee de gerbera’s vakkundig en efficiënt verwerkt kunnen worden. Per half november zal dit systeem in gebruik worden genomen. Met de inbreng van deze geautomatiseerde processen biedt Gerbera United haar klanten service op maat.

Uitbreiding assortiment

Op de locatie in Nootdorp worden uitsluitend gerbera’s uit de Perfection lijn gekweekt. Het gaat dan om klassiekers als Rich, Alex en Don Leo, maar ook noviteiten die nog niet verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt. Het assortiment wordt hier namelijk uitgebreid met 39 nieuwe rassen.
Hier blijft het niet bij: Gerbera United biedt haar klanten dit seizoen maar liefst 57 nieuwe variëteiten. Op de locatie in Moerkapelle wordt ruimte gecreëerd voor een nieuw geelgekleurd Piccolini ras en nieuwe germini rassen. In Zevenhuizen maakt Gerbera United plaats voor nieuwe, exclusieve gerberarassen uit haar Ambition lijn, zoals Bolvormige/gevuld, Spider en Pastini. Het totale assortiment is te zien in het gloednieuwe magazine van Gerbera United (https://www.gerberaunited.nl/catalog/nl/mobile/index.html).

Gerbera United

Gerbera United is dé gerbera specialist en biedt een uitgebreid assortiment met speciale variëteiten via de ‘Ambition’-lijn. Deze collectie wordt ieder jaar vernieuwd met de nieuwste rassen. Het resultaat zijn gerbera’s in de meest verrassende vormen! Denk aan de springerige Spiders, de piepkleine Piccolini, de gekrulde Pasta’s, de dromerige Pastini en het gevulde bolvormige assortiment. Al deze variëteiten zijn in diverse kleuren beschikbaar én als groot- en kleinbloemige variant. De rassen worden daarnaast ook als ‘United Crazy mix’ aangeboden, een ware kleurenexplosie van Gerbera’s! Naast de ‘Ambition’-lijn wordt het assortiment van Gerbera United aangevuld met de sterke klassiekers van de ‘Perfection’-lijn. Samen vormen ze een totaalassortiment, waardoor de klant op één adres terecht kan voor al haar gerbera’s.

Bron: Pull Position

Noot voor de redactie:

Voor vragen of extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met W.P. van den Berg via info@gerberaunited.nl of 06-229 247 62.

Gerelateerde berichten