fbpx

PERSBERICHT | De Grote Tuinverbouwing en Pull Position maken de parel van 2020 bekend!

Consumenten laten hun stem horen: Limonium Salt Lake® heeft gewonnen!

Vrijdag 19 juni – Afgelopen woensdag werd gepubliceerd dat er nog 3 ‘parels’ in de race waren voor een pakket aan media-aandacht in tv-programma De Grote Tuinverbouwing. Consumenten konden via de socialmediakanalen van het bekende tuinprogramma stemmen op Surdiva® White Blanket van MNP/Suntory, Astelia Red Shadow van Plantipp of Limonium Salt Lake® van Royal van Zanten. Met bijna 60% van de stemmen mag Limonium Salt Lake® zich de parel van 2020 noemen! 

1. Limonium Salt Lake®

Ivo (Putman) noemt Limonium Salt Lake® ‘een tropisch cadeautje’ en daar waren de consumenten het mee eens! De zoutkristallen die haar bladeren bedekken trekken veel vlinders en insecten aan. Bovendien heeft de teelt een lage energie-impact en draagt daardoor bij aan het duurzame, milieuvriendelijke karakter van Salt Lake®. Daarnaast is ze droogte- en warmtetolerant én geeft ze een zee aan paarse bloemen! Doordat de plant weinig verzorging vraagt, is ze ook geschikt voor iedereen zonder groene vingers! Deze parel is (onder voorwaarde van beschikbaarheid) te zien in de laatste zomeraflevering van De Grote Tuinverbouwing. 

Royal van Zanten – Limonium Salt Lake

2. Surdiva® White Blanket

‘In de Surdiva® collectie was al eerder een witte variant uitgebracht, maar Surdiva® White Blanket bloeit nog voller én compacter dan haar klassieke variant. Daarnaast is het een hele mooie en dankbare zomerbloeier’, aldus Ivo. Deze Surdiva is een eyecatcher in elke tuin; elegant, stijlvol en kunstzinnig met een grote pracht en praal aan bloemen. 

MNP/Suntory – Surdivia White Blanket

3. Astelia Red Shadow

‘De Astelia is gewoon een toppertje. Door het prachtige tweekleurig blad met unieke zilveren tint brengt ze je tuin echt tot leven’, aldus Ivo. Astelia Red Shadow vraagt zeer weinig verzorging en is ideaal voor in een pot of in de volle grond.

Plantipp – Astelia Red Shadow

Over de parelactie

Sinds 2019 gaan Ivo Putman en Rob Verlinden, bekend van SBS6 tv-programma De Grote Tuinverbouwing, samen met team Pull Position jaarlijks op zoek naar de meest bijzondere parel van het nieuwe tuinseizoen. Vanwege het cancelen van bijna alle evenementen, kon de parelactie dit jaar niet fysiek door gaan. Met de online invulling van de parelactie maakten kwekers en veredelaars ook dit jaar kans op een plekje in het goed bekeken tv-programma. Volgend jaar gaan Ivo Putman en Rob Verlinden, samen met het team van Pull Position, weer op zoek naar de mooiste parels voor het nieuwe (tuin)seizoen! 

Over deze samenwerking

Sinds 2019 adviseert en ondersteunt Pull Position het tv-programma De Grote Tuinverbouwing omtrent de laatste trends, noviteiten en andere topics op het gebied van groen.

Gerelateerde berichten