fbpx

PERSBERICHT | Colours of Nature fietst duurzame weg in

Minigerbera-specialist onderstreept duurzaam karakter door ludieke actie

1 november 2019 – Colours of Nature kweekt de meest duurzame gerbera ter wereld! Met deze boodschap gaat Colours of Nature de Royal FloraHolland Trade Fair tegemoet. Om haar duurzaam ondernemerschap aan de buitenwereld te tonen, trapt de minigerbera coöperatie de beursweek af met een sportieve actie!

In de pedalen

Op woensdag 6 november zullen enkele kwekers en medewerkers van Colours of Nature op de fiets stappen richting de bloemenveiling in Aalsmeer. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu! De fietsers vertrekken rond 8 uur ’s morgens vanuit de Hofzichtlaan in De Lier en zullen rond 10 uur op de beursvloer finishen. De finishstreep bevindt zich voor de stand van Colours of Nature, met nummer 4.12. Zodra de fietsers afgestapt zijn, nemen zij hun positie in binnen de duurzame beursstand.

De meest duurzame gerbera ter wereld

Colours of Nature maakt al jaren bewuste duurzame keuzes en vindt dat het nu het juiste moment is om dit te communiceren. Want als je de meest duurzame gerbera ter wereld teelt, is dit natuurlijk iets om over te vertellen! De Colours of Nature kwekerijen doen er namelijk alles aan om beter en slimmer om te gaan met energie, water en middelengebruik. Zo gebruikt de coöperatie CO2 als restproduct van OCAP; slaat ze water op en hergebruikt dit en op de kwekerijen is er een warmtekrachtkoppeling (WKK) aanwezig. Er wordt gewerkt met een DENoX (rookgasreiniger) voor minder stikstofuitstoot en er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Ook zet Colours of Nature al jaren biologische bestrijders in!

Als eerste snijbloemenkweker Chain of Custody gecertificeerd

De milieu-, kwaliteits- en sociale aspecten van Colours of Nature worden zichtbaar door de behaalde MPS-certificaten. Ook heeft de vereniging certificaten die transparantie bieden in de gehele supply chain, zoals het Chain of Custody (CoC). Aankomende donderdag krijgt Colours of Nature deze certificering officieel uitgereikt tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair. Een mijlpaal, als eerste en enige snijbloemenkweker! Met het GLOBALG.A.P. CoC Standard worden producten gedurende het hele proces, van kweker tot retailer, gevolgd. Een essentieel certificaat voor alle producenten en retailers die met GLOBAL G.A.P. gecertificeerde producten werken. 

Over Colours of Nature

Colours of Nature is een Nederlandse coöperatie van minigerberatelers, die sinds 2004 is opgericht met als doel om de afzet van minigerbera’s samen op te pakken en haar klant volledig te ontzorgen. Ondertussen teelt de vereniging op negen kwekerijen en 32 ha onder één naam meer dan 250 miljoen mini gerbera’s per jaar, die via de retail uiteindelijk bij de consument thuis in de vaas terechtkomt. De belangrijkste pijlers van de afzetcoöperatie zijn duurzaamheid, de mogelijkheid van levering in grote volumes, bovengemiddelde kwaliteit, maatwerk, meedenken met de klant en de focus op grootschalig inkopende partijen. Een duurzame XXL leverancier. Meer over Colours of Nature en haar assortiment is te vinden op www.minigerbera.nl.

Gerelateerde berichten