fbpx

Geen woorden, maar data

5 tips om meer uit je onlinestrategie te halen!  

Weet jij waar jouw website-bezoekers naar op zoek zijn? Op welke zoekwoorden ze jou kunnen vinden? Waarom ze jouw socialmediakanalen volgen? Door het verzamelen van relevante data, kun je jouw content personaliseren en richten op de behoeften van jouw doelgroep. We geven 5 tips waarmee je direct aan de slag kunt! 

1. Breng de behoeften in kaart 

Wil jouw doelgroep informatie, inspiratie, nieuws of bijvoorbeeld tips geven? Er zijn duizenden redenen te bedenken waarom ze op jouw website zouden moeten zijn. Maar is de reden die jij in je hoofd hebt ook écht de reden waarom ze bij jou terecht komen? Door de behoeften van jouw bezoekers in kaart te brengen, kom je achter het antwoord op deze vraag.  

2. Bepaal je strategie 

Nadat je weet waar de behoeften liggen, is het tijd om in de pen te klimmen. Dit doe je aan de hand van een content strategie, waarbij je rekening houdt met de in kaart gebrachte behoeften.

Ook belangrijk: zorg in je strategie voor een goede mix aan onderwerpen en zoek balans tussen herhaling, nieuws en overlap.  

3. Planning = key 

Afbeelding met computerAutomatisch gegenereerde beschrijving

Naast weten wat je wilt delen, is het ook handig om vooruit te plannen. Welke speciale dagen komen eraan en hoe kun je hier ludiek en creatief op inhaken?

Door een contentkalender te gebruiken en elke maand je posts te evalueren, houd je grip op wat je deelt en doet.

Dit kan zowel voor social media, maar geldt ook voor nieuwsbrieven, website updates zoals blogs of andere communicatie-uitingen. 

4. Adverteer voor meer bereik 

Bereik jij jouw gewenste doelgroep nog niet of wil je jouw doelgroep juist uitbreiden? Dan is adverteren een stap in de goede richting: bepaal je doelgroep, stem de juiste boodschap af en geef je advertentie een maximaal budget.

Vergeet niet om doelen te stellen, zodat je achteraf kunt bepalen of jouw advertentie succesvol was. 

5. Whitepapers, video, longreads, storytelling en ga zo maar door… 

Afbeelding met buiten, persoon, weg, gebouwAutomatisch gegenereerde beschrijving

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips te benoemen hoe jij meer uit jouw onlinestrategie kunt halen.

Kun jij hulp gebruiken bij het creëren van content, het in kaart brengen van behoeften, jouw contentplanning of advertenties? Neem dan eens contact op met Iris van Pull Position via iris@pullposition.nl. Zij helpt jou graag op weg naar de perfecte onlinestrategie!

Gerelateerde berichten