fbpx

BLOG | Plants in the picture

Het belang van goede fotografie voor je socials 

Inspirerende content op je socialmedia kanalen is zo belangrijk! Socialmedia is namelijk één van de plekken waar consumenten worden geïnspireerd én aangezet tot aankoop. En dus zijn goede foto’s een absolute must. Als je met jouw foto’s op socialmedia kunt laten zien hoe gaaf jouw product is, wordt dat ongetwijfeld opgemerkt door influencers… en het balletje gaat rollen!  

Instagrammable 

Voor je het weet zijn jouw planten niet meer aan te slepen – denk maar aan de Pannenkoekplant, Monstera, stippenbegonia of de ananasplant. Stuk voor stuk fotogenieke planten, maar… met de juiste tips kan elke plant een heus model worden ;-).  

Zo ga je te werk 

Bedenk eerst wie je wil inspireren. Wat vindt die doelgroep leuk? Van welke trends zijn zij fan en past dit bij jouw product? Hoe kun je ervoor zorgen dat het bij jouw product gaat passen? Achterhaal het antwoord op deze vragen en dit concept werk je uit naar een moodboard – dat dient als inspiratie voor de fotoshoot en de fotograaf. Denk aan kleuren, stijl en sfeer. Daarna is het tijd om props – de accessoires voor je fotoshoot – te verzamelen, de fotograaf te briefen en jouw planten in hun zondagse outfit te hijsen. 

Voorbeelden 

Bij Pull Position hebben we al meerdere inspirerende shoots mogen uitvoeren, bijvoorbeeld voor Mangave en Eucheveria in samenwerking met Plantipp en Leliedesign. Of voor AltaNova met Gerard-Jan Vlekke, of LOFE met Fotolabel… Daar gaat wel wat voorwerk aan vooraf, maar het eindresultaat? Dat mag er zijn!  

Wil jij van jouw plant ook een heus model maken en kun je daar hulp bij gebruiken? Wij denken graag met je mee om jouw idee te vertalen naar een compleet fotoshoot concept! Neem vrijblijvend contact op met Iris van Pull Position via iris@pullposition.nl om je ideeën te bespreken onder het genot van een (virtueel) kopje koffie. 

Gerelateerde berichten